1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 3,00 van 5)
Laden...

Ik ben gek op flammkuchen. Je kunt er namelijk eindeloos mee variëren. Deze keer heb ik gekozen voor een simpele basis met kaas met een topping van verse tomatensalsa. Klik hier voor al mijn recepten met flammkuchen.


Ingrediënten

  • 1 verpakking flammkuchendeeg
  • 75 gram creme de Brie (President)
  • 100 gram geraspte kaas
  • Verse peper

Voor de tomatensalsa

  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 grote tomaten
  • 1 lenteuit
  • Gedroogde chilivlokken
  • Grove peper en zout

Recept

Rol de verpakking flammkuchendeeg uit. Verdeel de creme de brie over het deeg. Verdeel de geraspte kaas over het deeg en doe er lekker veel grove peper op. Schuif de flammkuchen 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

Pel het teentje knoflook en plet deze met een mes. Doe het teentje knoflook bij de olie zodat de olie een lichte knoflooksmaak krijgt. Snij ondertussen de lente, tomaten en rode ui klein. Breng op smaak met peper, zout en gedroogde chili’s. Schenk de knoflookolie bij de salsa en roer goed door. Serveer bij de versgebakken flammkuchen. Enjoy!