
Ingrediënten
- 1 verpakking flammkuchendeeg
- 2 eetlepels Philadelphia roomkaas
- 2 eetlepels pesto (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- Chilipoeder
- Grove zwarte peper
- Handje geraspte kaas
Voor de topping
- Handje rucola
- 1 rode ui
- 1 tomaat
Recept
Rol de verpakking flammkuchendeeg uit. Verdeel de roomkaas over het deeg. Verdeel de pesto over het de roomkaas. Breng de flammkuchen lekker op smaak met chilipoeder en vers gemalen grove peper. Verdeel de geraspte kaas over het deeg. Schuif de flammkuchen 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Doe ondertussen de ui en tomaal in de keukenmachine en hak ze fijn (niet tot pulp malen!). Breng op smaak met peper en een beetje zout en schep het over in een vergiet zodat het overtollige vocht eruit kan lopen.
Haal de flammkuchen uit de oven. Snij het in 10 royale stukken. Leg op elk stuk een paar blaadjes rucola en een schep tomaat/ui mengsel. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Een lekkere en snelle snack gebaseerd op de populaire pizza four cheese.
En weer zo'n lekkere snack met Flammkuchen. Een simpele basis met de frisse smaak van een tomatensa...
Een betere combinatie bestaat er niet: knoflook, garnalen, kaas en selderij. Echt comfort food!