
Sorry van de foto, ik begrijp dat dit gerecht biefstukpuntjes met wokgroenten er niet zo lekker uitziet. Zoals al vaker gezegd, ik kook omdat ik het leuk vind en gewoon van lekker eten houd. En ik vind het leuk om op deze wijze de recepten met mijn kinderen te delen. Borden opmaken en daarbij fotograferen… dat is maar bijzaak. Misschien als ik van receptenboeken ooit mijn werk maak dat het anders wordt ;-). Dus hopelijk kun je er doorheen kijken. De smaken van dit gerecht zijn best weer verrassend!
Ingrediënten
- 2 biefstukken (ik ben zelf fan van de kwaliteit van AH Excellent)
- Een zak Thaise wokgroenten
- Een teentje knoflook
- Een theelepel groene currypasta
- Grove zwarte peper
- Sesamzaadjes
Voor het sausje
- 2 eetl. sesamolie
- 2 eetl. limoensap
- 2 eetl. ketjap manis
- 2 eetl. vissaus
- 1 theel. honing
- verse rode peper of gedroogde chilivlokken
Recept biefstukpuntjes met wokgroenten
Meng de ingrediënten voor het sausje. Proef vooral zelf wat je ervan vindt! Is iets zuurder, zouter of zoeter jouw smaak? Gewoon wat meer toevoegen. Maak het sausje als eerste, dan kan de pepersmaak er volledig doorheen trekken. Zet ondertussen ook de grilplaat aan zodat die straks heet is voor het bakken van de biefstukpuntjes. Dat doe je natuurlijk als laatste.
Doe een beetje olie in een wokpan en wok even kort de knoflook en de theelepel groene currypasta. Voeg de Thaise wokgroenten toe en roerbak dit enkele minuten. Niet te lang, want dan gaat de bite er vanaf. Op smaak brengen met grove zwarte peper.
Kooktip
Ik verwarm de oven altijd op 80 graden en zet de groenten hierin zodat het lekker warm blijft maar niet te ver doorgaart. Ondertussen kan ik de rest van het gerecht afmaken.
Zorg dat de borden klaar staan (in de warmhoudstand in de oven). Snij de biefstuk in reepjes of puntjes. Bak deze heel kort op de grillplaat en breng op smaak met grof zeezout en peper. Schep de biefstukpuntjes op de wokgroenten. Verdeel het sausje over de twee borden en strooi er als laatste wat geroosterde sesamzaadjes over. Voor een extra oosterse touch is en topping van verse koriander ook een aanrader. Enjoy!
Zoals je op de foto kunt zien heb ik hier als basis bami gekookt en dit gemengd met de wokgroenten.