
Op een zakenreis kreeg ik deze tip voor het bereiden van een typisch Volendams gerecht. Vis in Butter en Eek, ofwel in boter en azijn. Wat? Azijn… dat smaakt toch niet? Maar geloof me, in deze combinatie met boter valt de scherpe smaak van azijn weg en blijft er een heerlijke krachtige smaak over die perfect combineert met vis. Zout vond ik wel nodig om de smaak op te halen. Ik zal het niet helemaal op de ‘originele’ wijze hebben bereid maar voor mij is het een top-recept. Dit Volendamse visje zet ik vaker op tafel!
Ingrediënten
- 2 kabeljauwhaasjes
- Groot stuk roomboter (ongezouten)
- Azijn
- Zwarte peper
- Zout
Bereiding Butter en Eek
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kabeljauwhaasjes in een ingevette ovenschaal en smeer ze in met een beetje olijfolie. Klein beetje zout en peper erover. Zet de schaal in de oven. Smelt een stuk roomboter maar laat dit niet te heet worden. Voeg een flinke scheut azijn toe (verhouding ca. 5 boter, 1 azijn). Voeg heel veel peper toe en zout. Proef hoe je de saus vindt. Voeg eventueel nog wat azijn of peper toe. Om de saus wat dikker te maken kun je eventueel wat maizena gebruiken. Giet de saus over de vis. Lekker met gewokte courgette en gekookte aardappeltjes. Enjoy!
