
Tagliatelle met een romige saus van brie, artisjok en citroen
Met deze pasta met artisjok moet je zeker niet op de calorieën letten… maar hé, af en toe mag je jezelf wel verwennen toch? Snel klaar en heerlijk met een frisse witte wijn erbij.
Ingrediënten (2 personen)
- 300 gram tagliatelle
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 100 gram brie
- Twee borrelglaasjes slagroom (ongeklopt)
- Potje geroosterde artisjok (conserven)
- 1 citroen
- zout en peper
Bereiding
Snipper de ui en bak deze in wat olijfolie aan. Knijp de knoflook uit en voeg deze toe. Let op: zet het vuur laag zodat de knoflook niet te heet wordt. Snij de brie in stukjes en voeg deze samen met de slagroom toe en smelt de kaas langzaam. Kook ondertussen de tagliatelle gaar. Voeg twee juslepels kookvocht aan het briemengsel toe zodat de saus iets dunner wordt. Rasp de schil van een halve citroen en voeg dit aan de saus toe. Haal ca. 5 stukken artisjok uit het potje en snij deze in kleinere stukken. Warm deze op in de saus. Breng de saus op smaak met zout en veel grove, zwarte peper. Roer als laatste de gekookte tagliatelle door de saus en dien direct op.
Aanbevolen recepten
Misschien wel het meest simpele recept dat er bestaat. Maar heerlijk voor de kleine trek of als bijg...
Een klassieker en vooral geliefd bij de kinderen: Spaghetti Bolognese. Ik maak de saus graag in de s...
Deze pasta is vooral onweerstaanbaar door de verse pesto.