
Ingrediënten
- 900 gram kipvleugeltjes
- Kruidenmengsel Vindaloo [recept]
- 200 ml kokosmelk
- Topping: verse koriander, lente-ui
- Bijgerecht: snoeptomaatjes, witte rijs
Bereiding recept
Bereid het kruidenmengsel Vindaloo, doe deze in de slowcooker. Giet de kokosmelk erbij en laat dit vast opwarmen. Bak de kipvleugeltjes kort aan in een koekenpan. Doe ze bij de vindaloo-saus in de slowcooker. Laat de kipvleugeltjes op de hoogste stand in 2 uur of in de laagste stand op 3 uur garen. Het is het lekkerst als het vlees van het bot valt.
Basiskruiden voor Vindaloo
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 theelepel chilipoeder of gedroogde chilipepers
- 3 theelepels komijn (djinten)
- 3 theelepels koriander (ketoembar)
- 5 kruidnagels
- 0,5 theelepel kaneel
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel mosterdpoeder
- 2 theelepels gemberpoeder (djahé)
- 5 theelepels suiker
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 1 theelepel zout
- Flink veel zwarte peper
Aanbevolen recepten
Kip Kerrie Ananas
Deze snel snel klaar Kip-Kerrie-Ananas schotel doet het altijd goed! Lekker zoet door de ananas en r...
Deze snel snel klaar Kip-Kerrie-Ananas schotel doet het altijd goed! Lekker zoet door de ananas en r...
Roerbakgroenten met kip in gembersaus
Een snel klaar gerecht met een oosters tintje. Kipfilet met roerbakgroenten in een fris zoete saus.
Een snel klaar gerecht met een oosters tintje. Kipfilet met roerbakgroenten in een fris zoete saus.
Pasta kip pesto
Deze pasta is vooral onweerstaanbaar door de verse pesto.
Deze pasta is vooral onweerstaanbaar door de verse pesto.

(1 reviews, gemiddel: 4,00 van 5)