
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 3 bouillonblokje
- 3 daoen salem blaadjes
- 1 sereh stengel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel groene currypasta
- handje limoenblaadjes
- sap van 1/2 limoen
- 5 theelepels palmsuiker
- scheut vissaus
- 50 gram santen
Bereiding recept
Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg volgende ingrediënten toe: bouillonblokjes, daoen salem blad, sereh, limoenblaadjes, limoensap, palmsuiker en vissaus. Snij de kipfilet fijn en voeg dit aan de bouillon toe.
Bak in een pan de ui, knoflook en eetlepel groene currypasta, ca. 2 minuten zodat de smaak lekker vrij kan komen. Voeg de pasta toe aan de bouillon. Laat nu de soep trekken zodat de kip gaar en mals kan worden. Voeg 5 minuten voor het opdienen de santen toe.
Om er een vullende maaltijdsoep van te maken heb ik volgende overgenomen van Soto Ajam 🙂 . Kook ondertussen pandang rijst gaar. Schep onder in de kom een opscheplepel pandang rijst. Schep de soep erboven op en garneer met een bosuitje en wat koriander. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Een frisse Aziatische dressing die zich laat combineren met groenten maar ook met kipreepjes of bief...
Een snelle rode curry met frisse smaken van gember, basilicum, koriander en selderij.
Een verrassend recept uit de oven met kip, ras el hanout kruiden en amandelen.