zuppa di spinaci, spinaziesoep
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Dit gerecht heeft nog geen reviews.)
Loading...

Voor wie denkt, dit ziet er veel te groen uit… dat dacht ik ook! Ik at deze spinaziesoep voor het eerst op een zakenreis en dan is het onbeleefd om nee te zeggen. En gelukkig maar, anders had ik deze heerlijke soep nooit ontdekt! Ik vind het knalkleurtje ook geweldig in een amuse glaasje. En het is een lekkere opwarmer voor je smaakpapillen.


Ingrediënten

  • 200 gram spinazie (vers)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bouillonblokje (kip)
  • Eetlepel mascarpone
  • Nootmuskaat, zout, peper
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Bovenstaande hoeveelheid is genoeg voor 2 bordjes spinaziesoep of voor het vullen van 6 tot 8 amuse glaasjes.

Bereiding spinaziesoep

Fruit de ui en knoflook en paar minuten in een beetje olijfolie, maar laat het niet bakken. Voeg de verse spinaziebladen toe een half kommetje water en het bouillonblokje. Laat de spinazie ca. 5 minuten stoven. Maak er daarna met de staafmixer een gladde soep van. Voeg nootmuskaat, zout en peper toe. Zelf vind ik wat gedroogde pepers erbij ook lekker. Warm op tot de mascarpone gesmolten is. Serveer met een beetje geraspte kaas boven op spinaziesoep. Enjoy!

Spinaziesoep is een van oorsprong Italiaans gerecht; zuppa di spinaci. Spinazie is sowieso een graag geziene gast in de Italiaanse keuken. Het wordt veelvuldig verwerkt, van bijgerecht tot hoofdgerecht. De combinatie spinazie, knoflook en kaas is een treffer. Jammer dat wij als Nederlanders spinazie niet verder ontdekt hebben. Ook een aanrader is deze spinaziesalade met peterselie en koriander.