
Ingrediënten
- 600 à 800 gram spinazie
- 5 gekookte aardappelen
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje koriander
- 4 teentjes knoflook
- ½ theelepel cayennepeper
- ¼ theelepel komijn
- Sap 1 limoen
- Scheut ketjap
- Zout
Bereiding recept
Spinazie, peterselie en koriander zeer fijn snijden. Scheutje olie in de pan doen en de groenten op een matig vuur roerbakken en laten slinken.
De knoflook in kleine stukjes snijden en samen met paprikapoeder, cayennepeper en komijn bij het groentenmengsel doen. Met het deksel op de pan nog 15 minuten zachtjes laten smoren. De spinazie op smaak brengen met de limoen, ketjap en zout. De gekookte aardappelen in stukken snijden en toevoegen. Nog 5 minuten mee laten stoven.
Dit gerecht is heerlijk bij Arabische gerechten maar ook bij Indiase of Thaise curries. Dit is absoluut één van mijn favorieten. Je moet natuurlijk wel van knoflook houden!