Kipfilet uit de oven met paprika roomsaus
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (4 reviews, gemiddel: 3,25 van 5)
Laden...

Ingrediënten

  • 2 grote (overrijpe) paprika’s
  • 1 grote (overrijpe) tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel mascarpone
  • Kruiden: zout, peper
  • Optioneel: gedroogde chilipoeder

Bereiding roomsaus

Snij de paprika, tomaat en knoflook in stukken. Fruit dit in een steelpannetje in een beetje olie. (Optioneel: voeg gedroogde chilipeper toe.) Laat de paprika vervolgens een uur tot anderhalf uur pruttelen op een lage temperatuur. Doe de gesmoorde paprika in een maatbeker zodat je er met de staafmixer een gladde saus van kunt maken. Doe de saus terug in het steelpannetje en warm dit op met een eetlepel mascarpone en breng op smaak zout en peper. (Ook andere kruiden als djinten en en gerookte paprika doen het goed in deze saus).

Kipfilet uit de oven

Kruid stukken kipfilet met zout, peper, djinten en kardemon (smaakt goed bij de paprika-roomsaus). Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met in ringen gesneden uien. Leg de kipfilet op de uien en schenk olijfolie over de kipfilets. Zet de kipfilet ca. 40 minuten in de oven op 200 graden. Draai deze halverwege een keer om Deze kipfilet uit de oven blijft lekker mals en sappig. Een goede combinatie met de paprika-roomsaus. Enjoy!