rijst
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Dit gerecht heeft nog geen reviews.)
Laden...

Ingrediënten

  • 3 kopjes pandang rijst
  • 100 gr champignons
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • Stuk verse gember
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 snuifje saffraan
  • Zout, peper, olie
  • 200 gr rozijnen
  • 100 gr amandelen

Bereiding recept

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de uien, champignons en paprika. Hak de gember fijn. Verhit in een pan de olijfolie. Fruit de uien tot ze goudbruin zijn en voeg dan de champignons en paprika toe. Roer alles goed door en voeg rijst, saffraan en gember toe.Giet er al roerend 4½ kopje kokend water bij en het bouillonblokje. Roer tot het bouillonblokje opgelost is. Giet het rijstmengsel over in een ovenschaal. Zet de schaal ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. Let op: het water moet verdampd zijn maar de rijs moet niet te droog worden. 

Wel intussen de rozijnen in warm water. Stamp de amandelen in stukken. Voeg de uitgelekte rozijnen en de amandelen toe op het moment van opdienen. 200 gram rozijnen lijkt veel maar dit overheerst absoluut niet.

Bron foto