
Ingrediënten (voor 2 personen)
Pulled chicken:
- 2 kipfilets
- 1 bouillonblokje kip
- 4 jeneverbessen
- 1 rode peper
- sap van 1 limoen
Gele rijst:
- 200 gram snelkook rijst
- 1 grote rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 paprika
- 75 gram taugé
- 1 lente ui
- 1/2 bosje verse koriander
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- Grove zwarte peper
- Zout
Bereiding
Pulled chicken: zet de kipfilet net onder water en breng deze aan de kook met alle ingrediënten. Laat de kipfilet heel zacht pruttelen zodat het vlees lekker gaar kan worden, zo lang mogelijk! Haal de kipfilets uit de pan en trek het vlees met een vork uit elkaar. Houd dit apart. Het kookvocht gebruik je om de rijst in te koken.

Gele rijst: Breng de bouillon aan de kook, voeg eventueel water toe als het niet voldoende is voor 200 gram rijst. Voeg de theelepel kurkuma toe om de rijst een mooie gele kleur te geven. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Bak in de wokpan de ui, knoflook en paprika. Voeg de pulled chicken toe en bak dit kort mee. Breng het vleesmengsel op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de taugé toe en roerbak dit kort mee. Voeg nu de gekookte gele rijst toe en warm het geheel goed door. Roer als laatste de fijngesneden koriander en het bosuitje erdoor. Lekker met een gebakken eitje en een zoetzure salade. Enjoy!

Aanbevolen recepten
Geïnspireerd door soto ajam maak ik graag deze Thaise variant met groene curry pasta.
Ik ben gek op Pepesan. Dat is een Indonesisch gerecht met gestoomde makreel in een kruidige saus. Oo...
Een variatie op Surinaamse roti. Je moet wel van koriander houden, anders is dit niks voor jou.