
Ingrediënten
- 600 gram gehakt (half om half)
- 2 eieren
- 2 rode uien
- Knoflook
- Palmsuiker
- Trassi
- Kruiden: gember, chili pepers, nootmuskaat, ketoembar, djinten
- Ketjap

Bereiding recept
Snij de uien en pers de knoflook uit. Meng in een grote kom het gehakt de eieren en alle kruiden. Breng als laatste het gehakt op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en laat het gehaktbrood in ca. 40 minuten garen op 180 graden. Giet na een half uur een dikke laag ketjap op het gehakt en laat dit meebakken. Dek het gehaktbrood af en laat het 10 minuten rusten zodat de sappen weer in het vlees kunnen trekken. Schep het gehaktbrood over in een voorverwarmde schaal en schenk er nog wat ketjap over.

Verzamel alle ingrediënten 
Meng de ingredienten met het gehakt 
Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal 
Resultaat na 40 minuten in de oven. Laat het 10 minuten rusten 
Dien het gehaktbrood op, schenk er nog wat ketjap over
Indonesisch gehaktbrood is lekker met rijst en sajoer boontjes of geroerbakte paksoi. Soms maak ik er ook nog een kerriesausje bij…. dat smaakt ook lekker over dit gehakbrood.
Aanbevolen recepten
Deze gehaktcurry is een samensmelting uit verschillende keukens. Vindaloo uit de Indiase keuken en e...
Jezelf verwennen met een middagje Netflixen met een Desperado en deze lekkere nacho snack! Zie je he...
Deze heerlijke hamburgertjes maak je in een handomdraai. Wat verse salsa erbij en je likt je vingers...


