
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 2 of 3 kipfilets
- 1/2 flesje kookroom
- 1/3 stuk Danish blue of Gorgonzola
- Olijven (groen of zwart)
- 3 bosuitjes
- Pak penne (koken in kipbouillon)
- Zout en peper
- Verse basilicum
- Parmigiano Reggiano
- Pijnboompitten
- Teen knoflook
- Olie, peper, zout
Voor de pesto
- Verse basilicum
- Parmigiano Reggiano
- Pijnboompitten
- Teen knoflook
- Olie, peper, zout
Bereiding recept
Dit zijn alleen de ingrediënten voor de pasta.
Voor het maken van de pesto heb je een keukenmachine nodig. Hoeveelheid ingredënten op gevoel en vooral smaak. De één heeft liever wat meer kaas, de ander wat meer knoflook. De pesto niet door de pasta roeren maar er apart bij serveren. Eventueel nog wat geraspte kaas erbij voor de personen die geen pesto lusten. Een spaanse peper erbij voor de liefhebbers van pittig.
Bosuitje (op laatst erdoor) kan ook gewisseld worden met selderij of koriander.
Aanbevolen recepten
Saté pittig en zoet
Lekkere pittige saté met een zoet randje. Smaakt heerlijk bij 'gepimpte' Wijko satésaus.
Lekkere pittige saté met een zoet randje. Smaakt heerlijk bij 'gepimpte' Wijko satésaus.
Kipvleugeltjes Vindaloo
Vindaloo is een curry gerecht uit India. Het is een vrij scherpe curry, wat mede komt door het gebru...
Vindaloo is een curry gerecht uit India. Het is een vrij scherpe curry, wat mede komt door het gebru...
Stoofpotje kip kerrie met tomaat
Een ongewone combinatie, kerrie met tomaat. Het geeft een totaal nieuwe twist aan uw kipgerecht. Het...
Een ongewone combinatie, kerrie met tomaat. Het geeft een totaal nieuwe twist aan uw kipgerecht. Het...
