
Ingrediënten
- 900 gram kipvleugeltjes
- Kruidenmengsel Vindaloo [recept]
- 200 ml kokosmelk
- Topping: verse koriander, lente-ui
- Bijgerecht: snoeptomaatjes, witte rijs
Bereiding recept
Bereid het kruidenmengsel Vindaloo, doe deze in de slowcooker. Giet de kokosmelk erbij en laat dit vast opwarmen. Bak de kipvleugeltjes kort aan in een koekenpan. Doe ze bij de vindaloo-saus in de slowcooker. Laat de kipvleugeltjes op de hoogste stand in 2 uur of in de laagste stand op 3 uur garen. Het is het lekkerst als het vlees van het bot valt.
Basiskruiden voor Vindaloo
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 theelepel chilipoeder of gedroogde chilipepers
- 3 theelepels komijn (djinten)
- 3 theelepels koriander (ketoembar)
- 5 kruidnagels
- 0,5 theelepel kaneel
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel mosterdpoeder
- 2 theelepels gemberpoeder (djahé)
- 5 theelepels suiker
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 1 theelepel zout
- Flink veel zwarte peper
Aanbevolen recepten
Thaise kippensoep (maaltijdsoep)
Geïnspireerd door soto ajam maak ik graag deze Thaise variant met groene curry pasta.
Geïnspireerd door soto ajam maak ik graag deze Thaise variant met groene curry pasta.
Groene curry met kip
Frisse groene curry met de smaken van sereh, limoenblaadjes, gember en natuurlijk kokos.
Frisse groene curry met de smaken van sereh, limoenblaadjes, gember en natuurlijk kokos.
Curry uit de slowcooker
Deze kip curry smaakt fris met een zoete ondertoon. De fijngesneden wortel geeft een mooie oranje kl...
Deze kip curry smaakt fris met een zoete ondertoon. De fijngesneden wortel geeft een mooie oranje kl...

(1 reviews, gemiddel: 4,00 van 5)