Puree maken van verse tomaten
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 3,00 van 5)
Laden...

Heeft u wel eens te rijpe tomaten liggen? Niet weggooien! Daar kun je eenvoudig een heerlijke puree van maken. Lekker voor in de pasta of als basis voor een overheerlijke snack.

Ingrediënten

  • 5 rijpe tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Kruiden: salieblad (gedroogd), oregano (gedroogd), dragon (gedroogd), zout, peper

Bereiding verse tomatenpuree

Fruit het fijngesneden uitje en knoflook in een beetje olie. Voeg de 5 rijpe tomaten toe. Een klein beetje van de gedroogde kruiden (niet te veel, anders gaat dat overheersen) en op smaak brengen met zout en peper. Breng dit aan de kook en zet het voor op de laagste stand. Laat dit een uurtje tot ander half uur sudderen tot er veel vocht verdampt is. Neem de tijd; de zoete, intense smaak komt pas na een uurtje te voorschijn ;-). Pas wel op dat het niet aanbrandt.

Eigenlijk heel simpel. Als je het nu pureert heb je verse puree voor de pasta. Ik vind het ook lekker om van de puree (met de schilletjes en al) een snackje te maken.

Bladerdeeg snackje met verse tomatenpuree

Snij 4 bladerdeeg plakjes (diepvries) door de helft. Smeer in met een dikke laag puree. Schuif dit 15 minuten in de oven op 200 graden. Leg een plakje gorgonzola (maar mag ook een andere kaas zijn) op de plakjes en laat de kaas smelten. Eenvoudig maar bomvol smaak.