
Rendang is een Indonesisch rundvlees gerecht en geliefd bij iedereen. Een goede rendang is natuurlijk lekker gekruid maar het vlees moet ook super mals zijn. Daarom maak ik het graag klaar in de slowcooker. Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor ca. 800 gram rundvlees.
Ingrediënten Rendang Boemboe
- 2 lomboks (of meer als je van erg pittig houdt)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- Stuk verse gember ter grootte van een duim
- Theelepel Laos
- Theelepel Kurkuma
- Theelepel Djinten
- 2 theelepels Ketoember
- 1/2 theelepel Steranijs
- 1/3 theelepel Kaneel
- Eetlepel kemiriepasta
- Eetlepel Tamarindepasta
- Theelepel Trassi
- Zout
Verzamel de kruiden voor de boemboe Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maak er een pasta van. Je boemboe is klaar!