
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 1 ui
- 1 rode puntpaprika
- Een stuk gember
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel rode curry pasta (hoeveelheid naar eigen smaak, te pittig is voor niemand lekker)
- 3 bosuitjes
- Flinke theelepel palmsuiker (of gewone suiker)
- Scheut kookroom
- Limoensap
- Zout, grove zwarte peper
- 3 takjes verse basilicum, koriander en selderij
- Taugé
Bereiding recept
Fruit de in stukjes gesneden ui, paprika, gember en knoflook. Voeg de in stukjes gesneden varkenshaas toe. Roerbak gedurende 5 minuten op een matig vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de curry pasta toe en blijft gedurende een paar minuten doorbakken. Bak de in grote stukken gesneden bosui kort mee. Zet het vuur lager en voeg de kookroom, suiker en scheut limoensap toe. Laat het gerecht ca. 5 minuten pruttelen. Roer net voordat je het gerecht op tafel zet de verse kruiden en de taugé erdoor. Zo blijven alle smaken afzonderlijk behouden. Een heerlijke combi. Enjoy!

Aanbevolen recepten
Makreel (Pepesan)
Ik ben gek op Pepesan. Dat is een Indonesisch gerecht met gestoomde makreel in een kruidige saus. Oo...
Ik ben gek op Pepesan. Dat is een Indonesisch gerecht met gestoomde makreel in een kruidige saus. Oo...
Kokossoep met kip
Een geurende, lichtgebonden kokossoep. Perfect als voorgerecht. Lekker voor de smaakpapillen, niet t...
Een geurende, lichtgebonden kokossoep. Perfect als voorgerecht. Lekker voor de smaakpapillen, niet t...
Thaise kippensoep (maaltijdsoep)
Geïnspireerd door soto ajam maak ik graag deze Thaise variant met groene curry pasta.
Geïnspireerd door soto ajam maak ik graag deze Thaise variant met groene curry pasta.