spruitjes roerbakken, roerbakschotel, spekjes
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 2,00 van 5)
Laden...

Hoe moet je spruitjes roerbakken? Spruitjes roerbakken is heel simpel. Maar het is wel handig om ze eerst even kort te koken (3 minuten). Anders duurt het roerbakken te lang en verbrand de buitenkant terwijl de spruitjes van binnen nog niet gaar zijn. Dus 3 minuten koken en afgieten, daarna 6 minuten in een beetje olie op hoog temperatuur roerbakken.


Ingrediënten

  • 250 gram krieltjes
  • 150 gram kleine spruitjes
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 lente-uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 125 gram spekreepjes
  • 100 gram geitenkaas
  • Zout en peper

Bereiding spruitjes

Snij de krieltjes in vier partjes en kook deze ca. 5 minuten. Maak ondertussen de spruitjes schoon en bak de spekjes uit. Snij de ui, knoflook, paprika en lente-ui in stukken.

Giet de krieltjes af en laat deze uitstomen. Bak ze daarna op een hoog vuur goud bruin en krokant. Breng ondertussen de spruitjes aan de kook. Voordat we de spruitjes gaan roerbakken koken we ze eerst 3 minuten.

Haal de gebakken aardappeltjes uit de pan en hou apart. Hetzelfde geldt voor de spekjes. Deze voeg je pas later weer toe aan de roerbakschotel.

Verhit een beetje olie in een wokpan en bak de ui, knoflook, paprika en lente-ui een paar minuten op hoog vuur. Voeg de gekookte spruitjes toe en wok het mengsel gedurende 5 minuten. Voeg nu de aardappels en spekjes toe en roerbak dit 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vlak voor het opdienen de geitenkaas toe. Snij dit in stukken en roer voorzichtig door het mengsel zodat de kaas lekker meesmelt. De roerbakschotel is klaar voor opdienen. Enjoy!