bijzondere appeltaart recepten
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 reviews, gemiddel: 2,00 van 5)
Laden...

Ik ben niet zo’n ‘bakker’. Ik houd ook meer van hartigheid dan zoetigheid. Maar soms kun je zo’n zin krijgen in vers gebakken appeltaart! Vandaag ben ik aan het experimenteren geslagen. En ik moet zeggen; het is een bijzondere appeltaart geworden maar wel lekker! Misschien brengt het jou ook op ideeën.


Ingrediënten

  • 500 gram appeltaartmix
  • 175 gram boter
  • 1 ei
  • 4 grote appels
  • 40 gram rozijnen
  • 200 gram mix van abrikoos, amandel en pitten
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • kaneel
  • borrelglaasje rum

Bereiding

Maak een soepel deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat kan dus afwijken van dit recept! En bekleed een springvorm met het deeg. Houd wat deeg apart voor de reepjes bovenop de taart.

Week de rozijnen met het borrelglaasje rum. Snij de appels in stukjes en meng dit met de mix van abrikoos, amandel en pitten. Voeg de rietsuiker en kaneel toe. (Doe dit naar eigen smaak! Ik hou er niet van als de appeltaart heel zoet is.) Voeg ook de rozijnen toe en meng het geheel door elkaar. Vul de taart met het mengsel

bijzondere appeltaart oven
Deze mix staat bij de ontbijtgranen. Ik gebruik ze in de yogurt, salade en nu dus ook in de appeltaart 🙂

Rol van het overgebleven deeg rolletjes en druk die op de bovenkant van de taart. Bestrijk dit met een beetje geklopt ei. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 graden in 1 uur en 15 minuten goudbruin. Enjoy!