
Niet iedereen vindt koken helemaal het einde. Maar goed eten is wel belangrijk! En natuurlijk kun je ook een kant-en-klaar andijviestamppot bij de AH kopen. Maar er zit veel meer voldoening in een maaltijd als je er zelf aandacht aan hebt besteed. Dus het is een simpel recept, ideaal voor de werkdag. Ik heb zelf door-de-weeks ook geen tijd om uren in de keuken te staan. Ik ben een liefhebber van uitgebreid koken, maar dit moet ook kunnen. Door de komijnkaas heb je verder niet veel nodig. Veel calorieën? Ach, dat moet toch ook op zijn tijd kunnen. Zeker na een dag hard werken!
Ingrediënten
- 400 gr gesneden andijvie AH
- 600 gr voorgekookte stamppot aardappelen AH
- 1 stuk komijnkaas 200 gr in blokjes
- 100 ml halfvolle melk
- 25 gr roomboter
- Zout en peper
Bereiding
Kook de stamppot aardappelen volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm ondertussen in een pannetje de melk en de roomboter. Snij de plak komijnkaas in stukken.
Giet de aardappelen af en giet de verwarmde melk op de aardappelen en voeg de komijnkaas toe. Stamp er een grove stampot van. Breng op smaak met zout en verse grove peper. Voeg nu beetje bij beetje de andijvie toe en roer dit door de aardappelenstamp. Klaar is kees, zo eenvoudig is het. Wij eten er graag een verse worst bij. En natuurlijk mag mosterd hierbij niet ontbreken. Enjoy!