Pompoen lasagnebladen AH
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 5,00 van 5)
Laden...

Ik fotografeer met mijn telefoon als het eten op tafel staat. Het blijkt met deze pompoen lasagne lastig om het ‘lekker’ op de foto te zetten …. Maar laat je door de foto niet misleiden, dit is echt een heerlijk (bij)gerecht! Mijn man is een echte vleeseter en houdt niet van gewone lasagne. Deze variant met pompoen lasagnebladen van AH vindt hij fantastisch.


Ingrediënten

  • Pompoen lasagnebladen (te koop bij AH)
  • Zak Italiaanse roerbakgroenten
  • Eén teen knoflook
  • 250 gram Ricotta
  • Geraspte kaas
  • Kruiden: gedroogde rode peper, zwarte peper, zout

Bereiding recept pompoen lasagne

Verwarm de oven voor op 180 graden. Roerbak ondertussen de groenten en knoflook. Voeg de Ricotta toe en breng op smaak met zout, peper en naar smaak gedroogde rode peper.

Begin met een dun laagje van het Ricotta-groentemengsel, daarna een laagje met de pompoen lasagnebladen, weer een laagje groentemengsel, etc. Als laatste een pompoen laagje. Verdeel hierover de geraspte kaas en laat het geheel in ca. 25 minuten garen. Haal het gerecht uit de oven. Laat het ca. 5 minuten afkoelen zodat de pompoenlasagne iets steviger wordt.

Echt een heerlijk gerecht en zo simpel. Enjoy!

Over de pompoen – De pompoen komt van oorsprong uit midden- en zuid Amerika. Het is ook een zeer oude groente en daar zijn bij historische opgravingen aanwijzingen voor gevonden. De groente behoort tot de komkommerachtige en groeit op de grond. Ook in Nederland zijn ze zeer goed te kweken (kunnen niet tegen vorst). Waarom er in Nederland zo weinig pompoen wordt gegeten is eigenlijk een raadsel. Het heeft geen uitgesproken smaak en is juist daarom goed te gebruiken in gerechten waar veel kruiden aan te pas komen. Meer informatie over pompoenen vind je op deze link. Pompoen heeft een kooktijd van ca 20 minuten (afhankelijk van de grote van de stukjes). Bekijk alle kooktijden van groenten.