kip, dille, ricotta, courgette
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Dit gerecht heeft nog geen reviews.)
Loading...

Het is wel even wennen, de smaak van dille met kipfilet. Je associeert deze smaak snel met vis. Maar het is wel weer eens wat anders! Dit gerecht is smaakafhankelijk en zal niet iedereen lekker vinden.


Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram Ricotta
  • 5 takjes verse dille
  • 100 gram geraspte kaas
  • gedroogde rode peper
  • Zout, peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de ingevette ovenschaal vast in de oven zodat deze heet kan worden.

Snij de kipfilet in stukken en bak deze samen met het teentje knoflook in een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en gedroogde rode peper. Halveer de courgette en snij in plakken. Bak de plakken één minuut mee en draai het vuur uit. Schep de Ricotta en de fijn gesneden dille door het gerecht. Haal de ovenschaal uit de oven en vul deze met het mengsel. Verdeel als laatste de 100 gram geraspte kaas over het gerecht. Zet het 10 minuten in de oven zodat de Courgette gaar wordt en de kaas gesmolten is. Enjoy!