
Ingrediënten
- 2 grote kipfilets
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- Creme Fraiche
- Vissaus
- Kruiden: kerrie masala, kardemon, gedroogde chili peper, verse peper, zout
- Topping: taugé, lente-uitje, gedroogde uitjes
Bereiding recept
Een heerlijk snel klaar recept voor de doordeweekse werkdag! Bak de ui, paprika en kipfilet in een beetje olijfolie. Voeg de kruiden toe als de kip bijna gaar is: zout, peper, 2 theelepels kerrie masala, 1 theelepel kardemon, gedroogde chili peper. Een flinke eetlepel creme fraiche erbij samen met een scheut vissaus. Even lekker laten pruttelen.
Kook onder tussen de rijst gaar. Serveren met een topping van taugé, fijngesneden lente-uitje en gedroogde uitjes.
Aanbevolen recepten
Roerbakgroenten met kip in gembersaus
Een snel klaar gerecht met een oosters tintje. Kipfilet met roerbakgroenten in een fris zoete saus.
Een snel klaar gerecht met een oosters tintje. Kipfilet met roerbakgroenten in een fris zoete saus.
Koriandercurry
Een variatie op Surinaamse roti. Je moet wel van koriander houden, anders is dit niks voor jou.
Een variatie op Surinaamse roti. Je moet wel van koriander houden, anders is dit niks voor jou.
Marokkaanse kipspiesjes
Doe eens gek en kruid je saté eens met Ras el Hanout! Dat is echt lekker anders.
Doe eens gek en kruid je saté eens met Ras el Hanout! Dat is echt lekker anders.