
Witlofschotel uit de oven
Dit is een heerlijke simpele ovenschotel, perfect voor een doordeweekse werkdag. Door de schotel niet te lang in de oven te zetten behoudt de witlof haar lekkere ‘bite’. Vooropgesteld dat ik natuurlijk wel gek op witlof ben! (Ik moet nog een keer een foto maken. Bron foto.)
Ingrediënten
- 5 stronken witlof
- 2 uien
- 1 zoete, rode paprika
- 250 gram aardappelen
- 1 friszoete, stevige appel (bijvoorbeeld Pink Lady)
- Zakje geraspte kaas
- Eetlepel kruidenkaas (bijvoorbeeld Paturain)
- Olie om te roerbakken, zout, peper
Bereiding recept
Warm de oven voor op 180 graden. Snij de aardappelen in partjes en kook deze ca. 10 minuten (net tegen de gaarheid aan). Bij een goede aardappel mag de schil gerust blijven zitten.
Snij de uien en paprika in grote stukken en roerbak deze. Voeg de gekookte aardappelpartjes toe en roerbak het geheel op een hoog vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe. (Eventueel kunnen er ook spekjes toegevoegd worden, of eigenlijk alles wat u maar lekker vindt.) Voeg op het laatst de eetlepel kruidenkaas toe en zet het vuur uit als dit goed verdeeld is. Schil en snij de appel in stukken en voeg deze toe aan het mengsel. Verdeel het mengsel in een grote ovenschaal.
Snij de witlof in grove stukken en verdeel dit over het roerbakmengsel. Breng op smaak met grove peper (en eventueel grof zeezout). Verdeel het zakje geraspte kaas over de witlof. Zet de schovel ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven. Let op, de witlof niet te gaar laten worden! U kunt witlof ook rauw eten dus maak u daarover geen zorgen.