
Pangasisusfilet is een zachte vissoort en valt snel uit elkaar. Wij vinden het thuis ook het lekkerste als vis een ‘bite’ heeft. Maar frituren… daar hou ik persoonlijk niet zo van. Door de visfilet in de oven te bereiden – op een rooster – en even kort te grillen wordt de vis lekker krokant en krijgt (gelukkig) niet zo’n vettig frituurlaagje.
Ingrediënten
- Pangasiusfilet
- Roomkaas met kruiden (de goedkoopste die je kunt vinden)
- Broodkruimels
- Parmezaanse kaas
- Zout en peper
- Limoen
Bereiding
Rasp een stukje Parmezaanse kaas fijn en meng deze met broodkruimels. De verhouding is 1/3 kaas, 2/3 broodkruim. Haal de Pangasiusfilet uit de verpakking en bestrooi met zout. Smeer de Pangasiusfilet aan beide zijden in met de kruiden roomkaas. Haal de filets door het broodkruim/kaas mengsel en leg de stukken op een ovenrooster.
De oven heb je voorverwarmd op 180 graden. Schuif de vis in de oven en laat deze 10 minuten garen. Haal het rooster uit de oven en zet de gril aan. Besprenkel de filets met olijfolie of leg er een paar stukjes roomboter op. Schuif de vis een paar minuten onder de gril voor een krokant korstje. Haal het rooster uit de oven en draai de vis om. Herhaal de handeling. Dien de pangasiusfilet op met wat vers gemalen grove peper en limoen. Enjoy!