
Ingrediënten
- 2 kipburgers (je kunt ze natuurlijk ook zelf maken)
- 2 Italiaanse bollen, afbakbroodjes van AH
- Taugé
- Rucola
- Plakje kaas
- Sausje: mayonaise, uienpoeder en grove zwarte peper
Bereiding recept
Bak de broodjes af in de oven en bak de kipburgers lekker krokant volgens de aanwijzing op de verpakking. Beleg de Italiaanse bol vervolgens met rucola, plakje kaas, de kipburger, het sausje en de taugé. Enjoy!
Het sausje maken: Neem de mayonaise die je het lekkerst vindt en roer er een theelepel uienpoeder doorheen en wat grof gemalen zwarte peper. Je zult verstelt staan wat de uienpoeder doet met de smaak van de mayonaise! En het geeft net een extra dimensie aan je kipburger.
Nostalgie… Soms zijn er dingen uit je jeugd die je nooit vergeet. Zoals de kipburger die ik altijd ging halen bij Barnies in Barneveld. Wat mij daaraan het meest bijgebleven is, is de licht zure saus met taugé. En ik ben geen fastfood-eter, maar als ik bij McDonald’s ben dan eet ik altijd de McChicken. De combinatie van taugé en het sausje van de McChicken. Ja, dat vind ik lekker! Het combineert perfect met de kip. En voor een beetje pit is de rucola lekker.