
Ingrediënten
- 300 gram rijst (droogkokend)
- 1 kipfilet
- 1 bak nasi groenten
- 1 rode ui
- Ketjap
- Zout en peper
Nasi kruidenmengsel
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
- 2 theelepels ketoembar (koriander)
- 1 theelepel kerrie masala
- 1 theelepel djinten (komijn)
- 1/2 theelepel djahé (gember)
- 1/2 theelepel mosterdpoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
Bereiding recept
Kook de rijst gaar. Bak in een wokpan de ui en de in stukjes gesneden kipfilet. Voeg de roerbak groenten toe en wok de nasi groenten een paar minuten op een hoog vuur. Voeg het nasi kruidenmengsel toe en bak dit lekker mee. Breng het groentemengsel op smaak met zout en verse peper.
Voeg de rijst toe en een flinke scheut ketjap. Blijf omscheppen tot de rijst gekleurd is van de ketjap en het groentenmengsel goed door de rijst verdeeld is. (Deze hoeveelheid is voldoende voor 3 à 4 personen.)
Lekker met satésaus, komkommer, een gebakken eitje en kroepoek of cassave. Enjoy!