
Ingrediënten zelfgemaakte kipnuggets
- 3 kipfilets
- 75 gram broodkruim
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 afgestreken eetlepel kipkruiden
- 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
- Klont roomboter en flinke scheut olijfolie
Bereiding kipnuggets
Snij de kipfilets in grote stukken. Meng de broodkruim met de kaas en kruiden. Smelt de roomboter in de olijfolie. Giet de gesmolten boter over de stukken kipfilet. Haal de stukken kipfilet door het broodkruimmengsel. Leg de kipnuggets op een ingevette bakplaat en bak deze in ca. 20 minuten gaar en knapperig (oven op 200 graden).
Frisse zoet, zure saus
Deze krokante kiphapjes zijn lekker met een sausje. Met deze zelfgemaakte saus zet je in een handomdraai een feestje op tafel! Doe 2 roma tomaten, 1 sjalotje, 1 rode peper, scheut citroensap en vier rietsuiker blokjes (ruwe, liefst ongeraffineerd) in een keukenmachine. Maak hier een sausje van en breng op smaak met zout en peper.

Aanbevolen recepten
Een snel klaar gerecht met een oosters tintje. Kipfilet met roerbakgroenten in een fris zoete saus.
Kipfilet met champignons in een romige kokossaus. Een oosterse twist!
Een fris, romige kerriesaus door het gebruik van creme fraîche. De kardemon maakt het extra zoet en ...