fajita uit de oven
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 3,00 van 5)
Laden...

Ik vind wraps met kip heerlijk. Het nadeel vind ik dat de wraps zo snel afkoelen aan tafel. Ik eet ze dus het liefst als ovenrecept. Dit recept van Fajita met kip is makkelijk, snel klaar en vol smaak.

Ingrediënten

  • 6 wraps
  • 2 kipfilets
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 uien
  • een rode en gele puntpaprika
  • grote eetlepel tomatenpuree
  • klein blikje mais
  • 2 bosuitjes
  • paar takjes selderij
  • geraspte kaas
  • kruiden: tl. gerookte paprikapoeder, tl. koriander, tl. komijn, 1/2 tl. kurkuma, chilipoeder, venkelpoeder, zwarte peper, zout

Bereiding recept

Snij de kipfilet in blokjes en voeg de limoensap, kruiden en geperste knoflook toe. Laat dit ca. 10 minuten intrekken. Bak ondertussen de ui en paprika. Voeg de kip toe en roerbak dit 10 minuten op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak het kipmengsel nog een paar minuten. Voeg als laatste de fijngesneden bosuitjes en selderij toe.

De oven heb je ondertussen voorverwarmd op 180 graden. Vet de ovenschaal in. Verdeel het kipmengsel over de 6 wraps. Rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal. Dek de wraps af met de geraspte kaas. Zet het gerecht ca. 10 minuten in de oven. Net voldoende om de kaas te smelten en de wraps goed op te warmen. Enjoy!