
Ik vind wraps met kip heerlijk. Het nadeel vind ik dat de wraps zo snel afkoelen aan tafel. Ik eet ze dus het liefst als ovenrecept. Dit recept van Fajita met kip is makkelijk, snel klaar en vol smaak.
Ingrediënten
- 6 wraps
- 2 kipfilets
- 1 teen knoflook
- sap van 1/2 limoen
- 2 uien
- een rode en gele puntpaprika
- grote eetlepel tomatenpuree
- klein blikje mais
- 2 bosuitjes
- paar takjes selderij
- geraspte kaas
- kruiden: tl. gerookte paprikapoeder, tl. koriander, tl. komijn, 1/2 tl. kurkuma, chilipoeder, venkelpoeder, zwarte peper, zout
Bereiding recept
Snij de kipfilet in blokjes en voeg de limoensap, kruiden en geperste knoflook toe. Laat dit ca. 10 minuten intrekken. Bak ondertussen de ui en paprika. Voeg de kip toe en roerbak dit 10 minuten op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak het kipmengsel nog een paar minuten. Voeg als laatste de fijngesneden bosuitjes en selderij toe.
De oven heb je ondertussen voorverwarmd op 180 graden. Vet de ovenschaal in. Verdeel het kipmengsel over de 6 wraps. Rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal. Dek de wraps af met de geraspte kaas. Zet het gerecht ca. 10 minuten in de oven. Net voldoende om de kaas te smelten en de wraps goed op te warmen. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Een snelle snack die het altijd goed doet. En, ook als er onverwachts gasten op de stoep staan, deze...
Deze soep kun je van te voren klaar maken en dan wordt hij zelfs nog lekkerder. Ideaal als je gasten...
Geïnspireerd door soto ajam maak ik graag deze Thaise variant met groene curry pasta.