
Marinade voor Indonesische saté – 500 gram kipfilet, 2 thl koriander, 1 thl djinten, 1 thl gember, 1 thl laos, teen knoflook, zout, peper, citroensap, olie, ketjap, 1 thl sambal.
Marinade voor Arbabische kipstokjes – 500 gram kipfilet, teen knoflook (uitgeperst), 1 volle eetlepel Ras el Hanout, sap van 1 limoen, zout, peper, olie.
Marinade voor Libanese kipsaté – 500 gram kipfilet, 2 tenen knoflook, Griekse yogurt, tomatenpuree, thl paprikapoeder, 1/2 thl kaneel, thl koriander, kruidnagelpoeder (niet te veel), 1 thl kardemon, 1 thl gember, pimenton (niet te veel), chilipoeder, zout, olie.
Marinade voor zoet pittige kipsaté – 500 gram kipfilet, teen knoflook, kleine ui, rode peper (of 2 rawitjes), stuk verse gember, sap limoen, 2 eetlepels honing, scheut ketjap, 2 theelepels kerriepoeder, 1/4 theelepel nootmuskaat, scheut olie, zout, peper. (Boemboe maken van de ingrediënten.)