1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 3,00 van 5)
Laden...

Ingrediënten

  • Stukje roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • Kookroom of melk
  • Zout

Bereiding witte saus

Zelf een witte saus maken, voor bijvoorbeeld asperges, is niet moeilijk. Smelt in een steelpannetje een stukje roomboter. De roomboter gaat eerst schuimen, zodra de schuim eraf is schep je er een eetlepel bloem in. Let op, zet het vuur laag! Roer de bloem goed door de roomboter. Nu ontstaat een ‘Roux”. (Bij een goede Roux zijn de hoeveelheid boter en bloem aan elkaar gelijk.)

Blijf een paar minuten goed roeren, zo krijgt de bloem de kans om gaar te worden. Schenk er nu langzaam kookroom bij en blijf roeren. Doe er beetje bij beetje bij zodat je kunt stoppen als de saus de gewenste dikte heeft. Een kleine beetje zout erdoor en klaar is je witte saus voor asperges. Lekker met ham en ei. Enjoy!