Ingrediënten
- Stengel citroengras
- 2 kipfilets
- 4 eetlepels Thaise vissaus
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 rode peper
- 1 knoflookteentje
- 2,5cm verse gemberwortel
- 1 wortel in reepjes
- 3 sjalotjes
- 1 bosuitje
- Sap van 1 limoen
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 eetlepel verse munt
- 1 eetlepel basilicum
Bereiding recept
Breng 1/2 liter water aan de kook met het citroengras, vissaus, gember,suiker, peper, sjalotjes, knoflook en de fijn gesneden kipflet. Laat 15 minuten sudderen. Voeg eventueel een bouiilonblokje toe. Haal de stengel citroengras er voor het opdienen uit.
Roer vlak voor opdienen die overige ingrediënten er door: wortel, bosuitje, koriander, munt, basilicum, limoensap.
Een heerlijke smaakexplosie die de smaakpupillen wakker maakt!
Aanbevolen recepten
Gele rijst met pulled chicken
Een frisgeurige gele kerrie rijst met koriander en pulled chicken. Heerlijk met een gebakken eitje e...
Een frisgeurige gele kerrie rijst met koriander en pulled chicken. Heerlijk met een gebakken eitje e...
Aziatische dressing
Een frisse Aziatische dressing die zich laat combineren met groenten maar ook met kipreepjes of bief...
Een frisse Aziatische dressing die zich laat combineren met groenten maar ook met kipreepjes of bief...
Kokossoep met kip
Een geurende, lichtgebonden kokossoep. Perfect als voorgerecht. Lekker voor de smaakpapillen, niet t...
Een geurende, lichtgebonden kokossoep. Perfect als voorgerecht. Lekker voor de smaakpapillen, niet t...