
Ingrediënten
- Stengel citroengras
- 2 kipfilets
- 4 eetlepels Thaise vissaus
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 rode peper
- 1 knoflookteentje
- 2,5cm verse gemberwortel
- 1 wortel in reepjes
- 3 sjalotjes
- 1 bosuitje
- Sap van 1 limoen
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 eetlepel verse munt
- 1 eetlepel basilicum
Bereiding recept
Breng 1/2 liter water aan de kook met het citroengras, vissaus, gember,suiker, peper, sjalotjes, knoflook en de fijn gesneden kipflet. Laat 15 minuten sudderen. Voeg eventueel een bouiilonblokje toe. Haal de stengel citroengras er voor het opdienen uit.
Roer vlak voor opdienen die overige ingrediënten er door: wortel, bosuitje, koriander, munt, basilicum, limoensap.
Een heerlijke smaakexplosie die de smaakpupillen wakker maakt!
Aanbevolen recepten
Thaise kippensoep (maaltijdsoep)
Geïnspireerd door soto ajam maak ik graag deze Thaise variant met groene curry pasta.
Geïnspireerd door soto ajam maak ik graag deze Thaise variant met groene curry pasta.
Soto Ajam
Deze soep kun je van te voren klaar maken en dan wordt hij zelfs nog lekkerder. Ideaal als je gasten...
Deze soep kun je van te voren klaar maken en dan wordt hij zelfs nog lekkerder. Ideaal als je gasten...
Kokossoep met kip
Een geurende, lichtgebonden kokossoep. Perfect als voorgerecht. Lekker voor de smaakpapillen, niet t...
Een geurende, lichtgebonden kokossoep. Perfect als voorgerecht. Lekker voor de smaakpapillen, niet t...