rodekoolschotel-ricotta
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Dit gerecht heeft nog geen reviews.)
Loading...

Snelle rodekoolschotel met ricotta. Zoet en pittig gecombineerd!

Het ziet er op de foto misschien niet zo lekker uit (even snel met de telefoon gemaakt), maar dit is wel een traktatie op een doordeweekse werkdag. Ik zou zeggen, probeer het gewoon een keer. Je zult verrast zijn.

Ingrediënten

  • 1 pakje kant-en-klare rode kool met appel
  • 1 rode ui
  • 300 gram gehakt
  • Bakje Ricotta
  • Aardappelen (voldoende voor 2 à 3 personen)
  • Kruiden: zout, peper, chilipeper, karwijzaad.

Bereiding recept

Was de aardappelen en snij ze in schijfjes (ik laat de schil altijd gewoon zitten). Kook ze ongeveer 5 minuten zodat de eerste gaarheid heeft plaatsgevonden. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen. Warm ondertussen ook de oven voor op 200 graden.

Bak ondertussen de fijngesneden rode ui even snel aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de rodekool toe en breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Voeg op het laatst naar smaak komijnzaad toe.

Verdeel het rodekool-gehakt mengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal (neem een kleine schaal zodat je minimaal twee laagjes aardappelen erover kunt verdelen!). Verdeel het eerste laagje aardappelschijfjes over het mengsel. Verdeel hierover de helft van de ricotta en wat grof zout en peper. Verdeel het tweede laagje aardappelschijfjes erover, gevolgd door Ricotta, zout en peper. Zet de schaal nu 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Het blijft misschien niet zo’n mooi pakketje als lasagna bij het opscheppen, maar de smaken bij elkaar zijn heerlijk. En daar gaat het toch om! Zoet en pittig combineert uitstekend. En de komijn geeft er een verrassende twist aan.