stoofpotje kip kerrie tomaat
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Dit gerecht heeft nog geen reviews.)
Loading...

Tomaat zie je niet vaak gebruikt worden in een stoofpotje kip kerrie. Deze combinatie geeft een totaal nieuwe twist aan uw stoofpotje. Dit gerecht heeft een licht zurige ondertoon door de tomatenpuree.


Ingrediënten

  • 2 grote kipfilets
  • 1 grote ui
  • 2 paprika’s
  • 2 handjes sugar snaps
  • 1 teentje knoflook
  • Spaanse peper
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel honing
  • Citroensap (flinke scheut)
  • Bouillonblokje
  • Kruiden: 2 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 3 theelepels kerrie masala, verse peper, zout

Bereiding stoofpotje kip kerrie

Snij de ui en paprika in grove stukken en bak dit samen met de sugar snaps op een hoog vuur aan. Voeg de in stukken gesneden kipfilet toe en in stukjes gesneden knoflook. Roerbak dit mengsel ca. 5 minuten.

Voeg de kruiden toe, tomatenpuree, honing en citroen. Bak dit gedurende 1 minuut mee. Voeg het bouillonblokje en kokend water toe, zodat de kipfilet net onder water staat. Laat het stoofpotje 40 minuten pruttelen zodat de kip lekker mals wordt en de saus indikt. (Wil je liever knapperige sugar snaps? Voeg deze dan 10 minuten voor opdienen toe). Enjoy!

Hou je meer van een zoet stoofpotje kip kerrie? Probeer dan eens dit gerecht met een romige kerriesaus.

Over kerrie – Wist je dat de naam kerrie staat voor een verzameling aan kruiden? Er zijn meerdere soorten (merken) kerrie verkrijgbaar met elk hun eigen recept. De naam Masala betekent in het Indiaas “kruidenmengsel”. Kerriepoeder bestaat o.a. uit koriander, kurkuma, komijn en diverse andere populaire kruiden. Varieer dus ook eens met een andere type kerrie.