Ingrediënten
Curry saus
- 1 sereh stengel, diepvries of vers
- 5 limoenblaadjes
- 1 stukje gember, geschild
- 1 blik kokosmelk
- sap van 1 limoen
- 10 ml vissaus
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1/2 bouillonblokje kip
Roerbakken
- 3 kipfilets
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 volle theelepel groene curry pasta
Bereiding groene curry
Maak eerst de currysaus. Breek de sereh stengel en leg deze samen met de limoenblaadjes en gember in een steelpannetje. Voeg de kokosmelk toe, het halve bouillonblokje. Breng tot net aan de kook en laat dit dan een half uurtje trekken op een laag pitje. Voeg vlak voor het toevoegen van de saus aan de kip de overige ingrediënten toe (limoensap, vissaus, palmsuiker).
Snij ondertussen de ui, knoflook en kip. Bak de ui en knoflook kort aan en voeg de kip toe. Gebruik een klein beetje zout, maar dit is ook afhankelijk van het zoutgehalte van de groene curry pasta (verschillende soorten in de supermarkt te koop). Roerbak als laatste de groene curry pasta mee, ca 10 minuten zodat de kip bijna gaar is. Voeg de curry saus toe en laat het geheel pruttelen zolang je de rijst kookt. Garneer met taugé en koriander. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Een snel klaar gerecht met een oosters tintje. Kipfilet met roerbakgroenten in een fris zoete saus.
Een variatie op Surinaamse roti. Je moet wel van koriander houden, anders is dit niks voor jou.
Deze kip curry smaakt fris met een zoete ondertoon. De fijngesneden wortel geeft een mooie oranje kl...