
Ingrediënten
Curry saus
- 1 sereh stengel, diepvries of vers
- 5 limoenblaadjes
- 1 stukje gember, geschild
- 1 blik kokosmelk
- sap van 1 limoen
- 10 ml vissaus
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1/2 bouillonblokje kip
Roerbakken
- 3 kipfilets
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 volle theelepel groene curry pasta
Bereiding groene curry
Maak eerst de currysaus. Breek de sereh stengel en leg deze samen met de limoenblaadjes en gember in een steelpannetje. Voeg de kokosmelk toe, het halve bouillonblokje. Breng tot net aan de kook en laat dit dan een half uurtje trekken op een laag pitje. Voeg vlak voor het toevoegen van de saus aan de kip de overige ingrediënten toe (limoensap, vissaus, palmsuiker).
Snij ondertussen de ui, knoflook en kip. Bak de ui en knoflook kort aan en voeg de kip toe. Gebruik een klein beetje zout, maar dit is ook afhankelijk van het zoutgehalte van de groene curry pasta (verschillende soorten in de supermarkt te koop). Roerbak als laatste de groene curry pasta mee, ca 10 minuten zodat de kip bijna gaar is. Voeg de curry saus toe en laat het geheel pruttelen zolang je de rijst kookt. Garneer met taugé en koriander. Enjoy!

Aanbevolen recepten
Een snelle rode curry met frisse smaken van gember, basilicum, koriander en selderij.
Doe eens gek en kruid je saté eens met Ras el Hanout! Dat is echt lekker anders.
Je smaakpapillen weet niet wat ze overkomt met deze explosie van kruiden. Waanzinnige bouillon!!