1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Dit gerecht heeft nog geen reviews.)
Loading...

Deze gehaktcurry is een samensmelting uit verschillende keukens. Vindaloo uit de Indiase keuken en een aantal kruiden uit de Thaise keuken. En gehakt is natuurlijk al helemaal geen vlees dat in zo’n gerecht thuis hoort! Maar wel een verrassende combi ­čÖé


Ingredi├źnten

  • 500 gram gehakt
  • Mengsel van Vindaloo kruiden
  • 100 ml kookroom (naar wens)
  • Paar limoenblaadjes
  • 1 thl rode Thaise currypasta
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine (optioneel)
  • Zout

Bereiding

Doe een beetje rijstolie in een steelpannetje. Knijp hierin de knoflook uit. Voeg de ingredi├źnten toe zoals aangegeven in het kruidenmengsel. Super eenvoudig hoor! Het zijn alleen heel veel ingredi├źnten. (Azijn en suiker kun je naar gevoel/wens toevoegen.) Maak het sausje af met kookroom, de currypasta en limoenblaadjes. Op een laag vuurtje laten staan zodat de smaak van de limoenblaadjes er goed in kan trekken.

Bak in een aparte pan de ui, paprika en gehakt (en optioneel nog een aubergine). Breng dit alleen een beetje op smaak met zout. Giet het gehakt een keer af zodat het meeste vet afgevoerd is. Is het gehakt rul gebakken? Voeg dan de zelfgemaakte Vindaloo-saus toe. Even een minuutje samen doorwarmen en klaar. Lekker met Turks brood en knoflooksaus. Enjoy!

PS: Ik gebruik tegenwoordig rijstolie om in te bakken omdat dit beter tegen hoge temperaturen kan dan olijfolie.