frikadel gehaktbrood
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 reviews, gemiddel: 2,50 van 5)
Laden...

Ingrediënten

  • 600 gram gehakt (half om half)
  • 2 eieren
  • 2 rode uien
  • Knoflook
  • Palmsuiker
  • Trassi
  • Kruiden: gember, chili pepers, nootmuskaat, ketoembar, djinten
  • Ketjap
Dit geeft een goed beeld van de verschillende hoeveelheden kruiden. Pas op met de chilipepers, daar moet je wel een liefhebber van zijn! De andere kruiden kun je eigenlijk niet snel te veel toevoegen.

Bereiding recept

Snij de uien en pers de knoflook uit. Meng in een grote kom het gehakt de eieren en alle kruiden. Breng als laatste het gehakt op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en laat het gehaktbrood in ca. 40 minuten garen op 180 graden. Giet na een half uur een dikke laag ketjap op het gehakt en laat dit meebakken. Dek het gehaktbrood af en laat het 10 minuten rusten zodat de sappen weer in het vlees kunnen trekken. Schep het gehaktbrood over in een voorverwarmde schaal en schenk er nog wat ketjap over.

Indonesisch gehaktbrood is lekker met rijst en sajoer boontjes of geroerbakte paksoi. Soms maak ik er ook nog een kerriesausje bij…. dat smaakt ook lekker over dit gehakbrood.