dressing thais azië oosters
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 5,00 van 5)
Laden...

Frisse dressing met Thaise smaken

Deze Aziatische dressing heb ik gezien in een TV programma met Jamie Oliver. Uiteraard heb ik het nog wel een beetje aangepast, dus nog lekkerder ;-). Wat zo fijn is aan deze dressing, is dat het niet uitsluitend voor een salade geschikt is. Je maakt er ook een verrassend vleesgerecht mee. De verse kruiden zorgen voor een smaaksensatie.


Ingrediënten Aziatische dressing

  • Sap van 1 limoen
  • Gelijke hoeveelheid goede olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • Scheutje vissaus
  • Bosje koriander
  • 4 lente-uien
  • Peper en zout

Recept

Meng de limoensap met de olijfolie, sesamolie, vissaus en rietsuiker. Breng op smaak met peper en zout. Proef even of basisdressing niet te zuur of zout is. Het moet een hint geven van oosterse smaken. De rode peper en teen knoflook rasp je fijn. Hierdoor komt er heel veel smaak vrij. De schil en pitjes van rode peper gooi je weg.

Snij het bovenste gedeelte van de koriander (blaadjes) heel grof. De stengels hak je heel fijn. Zo komt er echt heel veel smaak vrij. Twee lente-uien snij je grof. Twee lente-uien hak je heel erg fijn. Zodat ook hier heel veel smaak vrij komt.

Meng de koriander en lente-uiten door de basisdressing. En klaar is je Aziatische dressing. Lekker over gebakken kip- of biefstukreepjes met rijs. Of natuurlijk als dressing voor een salade. Enjoy!